- 24. august 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.017
En af de mange kage til det sønderjyske kaffebord – og én af de hurtige.
Deraf navnet galopkringle, da denne bandit er lynhurtig, som en galophest, at bage. Du kan med andre ord have den på bordet på ingen tid – hvilket jo er ekstra godt i madkundskab.
Ooooog så er en god, gammeldags kringle altså sådan at kimse ad.
Læs mere om det sønderjyske kaffebord her.
Galopkringle
Christian SvaneForb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Retter Bagning, Kage
Køkken Sønderjysk kaffebord
Antal 1 styk
Ingredienser
- 2 æg
- 150 g blødt smør
- 75 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 ½ dl mælk
- 50 g rosiner
- 25 g finthakket sukat
- 275 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
Pynt
- 25 g mandler
- 3 spsk perlesukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader over- og undervarme
- Pisk æggene sammen i en lille skål. Gem to spiseskefulde æg til pensling.
- Pisk smør, sukker, vaniljesukker og kardemomme sammen i en stor skål.
- Tilsæt de piskede æg en smule ad gangen i smørblandingen, mens du pisker med en håndmixer.
- Rør mælk, rosiner, sukat, mel og bagepulver i skålen med en grydeske.
- Hvis du vil være grundig, kan du tegne en cirkel på bagsiden af et stykke bagepapir.
- Form nu dejen med to spiseskeer til en krans på bagepapiret. Dyp evt. skeerne i lidt vand, hvis du vil glatte galopkransen af. Så får den en fin overflade.
- Hak mandlerne groft.
- Pensl galopkringlen med æg, og drys med mandelstykkerne og perlesukker.
- Bag galopkringlen midt i ovnen ved 200 grader Celsius, over- og undervarme, ca. 20 minutter. Kringlen skal være gylden og gennembagt.
Tip til opskriften
Hvis kringlen liiige skal have et twist, er det pivfræk med lidt revet appelsin- eller citronskal.
Og så er det ellers bare at hoppe ombord. Nem og lækker kage til dit sønderjyske kaffebord.
Velbekomme.